Hoofdpijn

Iedereen heeft wel is last van hoofdpijn, de ene alleen vaker dan de andere. Veel mensen weten niet dat je dit in de meeste gevallen kunt verhelpen door een aantal simpele dingen. Bijvoorbeeld : Drinkt u wel is 2 glazen water als u de hoofdpijn voelt opkomen ? Dit werk vaak erg goed, toch doen veel mensen dit niet ( of veelste laat en met paracetamol). Pro medical wilt u helpen om de hoofdpijn te laten verdwijnen, en zonder paracetamol of andere sterke pijnstiller. In een enkel geval komt het voor, dat men te maken heeft met migraine. Wanneer dit het geval is, werkt onze manier nog steeds! Maar kunt u het beste overleggen met uw huisarts, mogelijk kan deze u helpen met het sneller genezen van de migraine.

Waarom een pijnstiller slecht is: De naam pijnstiller geeft eigenlijk al aan waarom het slecht is. Pijnstiller verhelpen de hoofdpijn, ze zorgen er alleen voor dat je er geen last van hebt. Natuurlijk wilt u er geen last van hebben, maar waarom drugs gebruiken, als het ook natuurlijk verholpen kan worden?

Een pijnstiller werkt in het begin vaak wel, maar wanneer mensen vaker pijnstillers slikken hebben ze behoefte aan steeds sterkere pijnstillers omdat 1 paracetamol niet meer helpt. Het beste kun je een paracetamol alleen slikken als de hoofdpijn om natuurlijke wijze niet verholpen wordt.

Natuurlijke manier om je hoofdpijn te genezen:
Wanneer je merkt dat de hoofdpijn komt opzetten, is het verstandig om 2 glazen water te nemen, en te zorgen dat je geen lege maag hebt. Dit wil niet zeggen dat je heel veel moet gaan eten, een appel, broodje, of andere kleine gezonde snack is voldoende. Wanneer de hoofdpijn niet zakt, kun je het beste even op bed gaan liggen, zonder tv aan, of ander apparaat. Gewoon op bed liggen en je ogen even sluiten. Ook helpt het om even een rondje te lopen in de frisse buitenlucht. Wanneer je dan nog steeds last hebt van je hoofdpijn, is het verstandig om 1 paracetamol te nemen. LET OP! Wanneer je er meer neemt, raakt je lichaam er aan gewend, en blijf je bezig zonder dat het helpt!
Samenvattting om de hoofdpijn te laten zakken/verdwijnen:
– 2 glazen water drinken
– een rondje lopen( buiten)
– even op bed gaan liggen

Hoofdpijn dagboek
Wanneer je vaak hoofdpijn hebt, is het handig om te noteren wanneer je precies hoofdpijn hebt, en of je die dag iets spannends heb mee gemaakt, waar de hoofdpijn mogelijk door komt. Een hoofdpijn dagboek, is een boek waar je in schrijft wanneer je hoofdpijn hebt gehad, hoelang, en of er iets speciaals gebeurd is die dag.

Wanneer je dit hebt gedaan, zul je na een aantal keer kunnen zien, dat er een patroon in zit. Bijvoorbeeld : Het was erg druk op het werk, en daarna kreeg je hoofdpijn. Zodra je dit patroon ziet, kun je er opletten en mogelijk zelfs voorkomen.

Jan van veen heeft een hoofdpijn dagboek bijgehouden en mailde ons het volgende:
Hallo promedical.nl, ik had elke zondag last van hoofdpijn. Nu heb ik dat een aantal keer opgeschreven, en kwam ik tot de conculsie dat ik op zondag eigenlijk niet echt buiten kom. Die volgende zondag, ben ik dus een rondje wezen lopen met mijn vrouw, en ik had die dag geen hoofdpijn. Erg bedankt!

Hieronder vind u een aantal voorbeelden van dingen die mogelijk hoofdpijn veroorzaken.
– druk op werk
– ongesteld
– ruzie thuis
– slecht slapen
– verjaardag

Kortom, een hoofdpijn dagboek bij houden geeft u mogelijke inzaken in waarom u hoofdpijn heeft die dag, en wat u er aan kunt doen

Pijnstillers
Eerder is al besproken dat pijnstillers slecht zijn, veel mensen weten weten dit al,maar nemen deze vaak toch in. Natuurlijk wil je dat de hoofdpijn weg gaat, en dat je weer een beetje kunt functioneren. Maar waarom met pijnstillers als het ook zonder kan ? Wanneer je hoofdpijn krijgt, en je neemt één paracetamol dan is dat natuurlijk geen probleem. Echter gebeurd het vaak dat mensen er niet één nemen maar twee of zelfs drie. Dit is zeer schadelijk, en na een tijdje merk je dat twee of drie paracetamols geen effect meer hebben, en dan wordt het van kwaad tot erger. Ik ken iemand die neemt 18 paracetamols als hij hoofdpijn heeft, en dat is minimaal 1 keer per week! Gelukkig weet hij dat het fout is, en ben ik hem aan het helpen om minder paracetamols te gaan gebruiken, en toch geen last te hebben van hoofdpijn. Op dit moment neemt hij er 13 per keer( dit is natuurlijk nog steeds veelste veel!)

Zeg nu niet direct: ik heb er gewoon 4 nodig, want anders helpt het niet. Dit zit tussen je oren! Als je doet wat wij advieseren is 1 paracetamol krachtig genoeg om je te helpen de hoofdpijn te laten verdwijnen.

Laat ons is weten als je onze tips gedaan hebt, en als het jou geholpen heeft. Wij vinden het altijd leuk om te horen dat wij weer iemand hebben kunnen helpen!