Gevoelige tanden na een tanden bleken?

Gevoeligheid van de tanden is een veelvoorkomend tandprobleem. Vaak gaat dit gepaard met pijn in de tanden. Dit gebeurd wanneer die in aanraking komen met bepaalde temperaturen of stoffen. De pijn die je dan kan ondervinden is meestal een scherp en plotselinge pijn. Vaak is het wel tijdelijk maar dat maakt het niet minder erg. Gelukkig kunnen gevoelige tanden worden behandeld. Na de behandeling verbeterd de conditie van je tanden meestal. Vaak linken mensen de gevoeligheid aan het bleken van hun tanden. Maar als je een goeie tandenbleekset gebruikt hoef je daar niet bang voor te zijn.

Er is geen bepaalde risicogroepen voor tandgevoeligheid. Het kan iedereen overkomen. De meest voorkomende symptoom van gevoelige tanden zijn een plotselinge scherpe flits van pijn. Dit gebeurd wanneer de tanden worden blootgesteld aan lucht, koude, zoete, zure of warme voedingsmiddelen. Sommige mensen ervaren de gevoeligheid van hun tanden bij het poetsen of flossen van hun tanden.

Tandgevoeligheid na het vullen

Er zijn mensen die last krijgen van tandgevoeligheid na het laten vullen of vervangen van een vulling. Tandbederf dat zorgt voor gaatjes kan irritaties veroorzaken. Hierdoor kan de vul procedure die wel noodzakelijk is zorgen voor nog meer gevoelige tanden.

Gelukkig gaat de gevoeligheid van je tanden na het plaatsen van een vulling meestal van zelf weg. Het kan voorkomen dat dit een paar maanden duurt. Maar zolang de gevoeligheid tanden steeds minder word hoeft je je geen zorgen te maken. Blijft de gevoeligheid toch aanhoudende? Dan kan het zo zijn dat je een wortelkanaal behandeling nodig hebt. Dus hou dit goed in de gaten en neem contact op met je tandarts als dit het geval is.

Article By :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *